God hälsa

Att ha en god hälsa är viktigt både för den fysiska och den psykiska delen av livet, och både för individen och kollektivet. Luftvärmepumpar bidrar till den allmänna goda hälsan, eftersom att man inte behöver exponeras för kyla, för ojämna temperaturer, för bieffekter av andra energikällor så som kärnkraftverk och liknande, ifall man bara implementerar systemet i stor skala.Löpare i grupp

Men det finns mycket man kan göra för att främja den egna hälsan:

  1. Rör på dig regelbundet. Ta trapporna istället för hissen, cykla till jobbet istället för att ta bussen, gå av tunnelbanan en station tidigare och gå resten av vägen, dansa ofta eller jogga ett par gånger i veckan. Med freestyle blir det mysig ensamtid!
  2. Ät nyttigt. Det behöver inte vara sämre smakande bara för att det är mer hälsosamt. Gör en lista över de saker du tycker om som är nyttiga och vänj dig vid att plocka och kombinera från den istället för att av bekvämlighetsskäl svänga förbi McDonalds eller grillen på vägen hem.
  3. Drick mycket vatten!
  4. Sov cirka 7 timmar per natt, inte mer eller mindre. För lite sömn blir ingen glad av, men även för mycket sömn kan göra en seg.
Scroll to top