Energialternativ

Röd stuga och solpanelerDet är viktigt att hålla diskussionen om energialternativ vid liv. Forskningen går ju, som väl är, hela tiden framåt och lämnar utrymme för att nya olika tekniskt grundade energilösningar ska kunna uppfinnas.

Men det räcker inte bara med att man har kännedom om olika kloka energialternativ, eller hur skonsamma de än är mot miljön, ifall politiker och privatpersoner inte tar det gemensamma ansvar som krävs för att det ska komma till tillräckligt stor nytta.

Några av de saker man borde se över noggrant när det kommer till att diskutera energialternativ är följande:

  • Solenergi. Redan nu kan man göra anmärkningsvärda saker med bara lite sol. Nattlampor som får sin energi av solen under dagtid, och så vidare, kommer antagligen snart höra till vanligheterna. Dilemmat är att det fortfarande är något dyrare än vanliga lampor.
  • Vindkraftverk. Redan fullt existerande förstås, men bör användas i ännu större skala för att det ska ha den effekt som moder jord behöver och förtjänar. Dessutom är de ju ganska otympliga och klumpiga, vad som behövs är något diskretare. Men forskningen fortsätter!
  • Bergvärme.
Scroll to top